1300308128_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein lasagnen ihan sillain,kun yleensäkkin jauhelihasta,mutta korvasin jauhelihan soijarouheella.Annoin rouheen turvota vahvassa lihaliemi,tomaattipyre  ja soijakastike seoksessa.

Keitin soijarouhekastiketta liki tunnin ja mukana oli punaviiniä.

Ohje suurinpiirtein näin:

soijarouhekastike:

2dl soijarouhetta tummaa

loraus soijakastiketta

4dl vettä

lihaliemikuutio

rkl tomaattipyrettä

Laita soijarouhe turpoamaan kuuman veden ja mausteiden kanssa.

2 pientä sipulia pilkottuna

4 valkosipulin kynttä pilkottuna

1prk Pirkan yrttimaustettua tomaattimurskaa(tai tavallista murskaa ja runsaasti basilikaa)

samaisen prkl verran vettä

lihaliemikuutio

mustapippuria

ripaus sokeria,että taittaa tomaatin kitkeryyden pois

Kuullota sipulit ja lisää muut ainekset ja soijarouheseos mukaan.Mausta mielimausteella.Itse maustoin jauhelihamausteella.Lorauta sekaan punaviiniä tai punaviinietikkaa ja anna hautua tunnin verran.

Tee samaan aikaan valkokastike.

80g voita tai margariinia

80g jauhoja

ltr maitoa

Mausta aromisuolalla ja viherpippurilla.

Kokoa vuokaan vuorotellen molempia kastikkeita,lasagnelevyjä ja emmentaljuustoraastetta.(käytin 150g)

Lasagnelevyjä meni 12 kpl tähän kastike määrään.

Paistoin 200 asteessa noin tunnin ajan.