1270929967_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässäpä ohje, joka sai alkunsa luettuani Äidiltä saamaani uutta kirjaa Kevyt keittiön leivontakirja.

2,5dl maitoa
½ pss kuivahiivaa tai neljäsosa tuorehiivapalasta
5dl jauhoja
täyte:
4rkl pestoa
desi juustoraastetta
Päälle:
osan voitelin ja ripottelin juustoa päälle
osan voitelin ja ripottelin unikonsiemeniä


Liota hiiva lämpöseen maitoon,lisää jauhot ja alusta.
Anna kohota tunti.
Kaulitse taikina levyksi.Lisää pesto ja juusto ja taita pitkittäin kahtia.
Leikkaa levy poikittain suikaleiksi ja kierrä kierteelle.Voitele ja ripota päälle juustoa.
Kohota vielä 20 minuuttia.
Paista uunissa 225 asteessa n.15 minuuttia.

Alkuperäisessä ohjeessa
täytteeseen tuli puolet pestomäärästä ja juustoa ei ollenkaan.Päällystä ei voideltu, vaan ripoteltiin 2rkl juustoraastetta.
Itse en saanut juustoa pysymään voitelemattomalla pinnalla,joten siks voitelin.

Tää kokeilu oli tosi hyvää,vaikka ihmettelin,kun taikinaan ei tullut rasvaa ollenkaan.

vinkki:Suosittelen kokeileen aurajuustolla tai esimerkiks mustaleimaemmentalilla.

1270929936_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

hakusanat:suolasetkierteet,pestokierteet,pikkusuolaset