1398113.jpg
pohja:
1½dl lämmintä vettä
1rkl kuivahiivaa
½tl suolaa
1dl perunasoseainetta
2dl jauhoja
3rkl öljyä
täyte:
400g jauhelihaa
2 sipulia
1 kevätsipuli
4-5 valkosipulinkynttä
1½dl paseerattua tomaattia
1½dl ruokakermaa(tai maitoa)
1tl timjamia
2rkl oreganoa
mustapippuria maun mukaan(n.tl mulla)
50 g aurajuustoa
(jos korvaat auran jollain muulla juustolla,
niin lisää hieman suolaa)
125g mozzarellaa
1dl raejuustoa
10 siivua oltermannia pieniksi pilpottuna
3 kananmunaa
1½dl maitoa

Ajatuksena oli tehdä pizzapohja,
mutta huomasin ettei ollut jauhoja kun hieman,niin siksi tämmöinen pohja.Ja tänne ujutin kaikki loput juustot=)
Aloita ruskistamalla jauheliha,sipulit ja valkosipuli.
Kaada mukaan paseerattutomaatti,ruokakerma,aurajuusto,mozzarella
 ja mausteet ja sammuta levy.Anna muhia.
Aloita pohjan teko laittamalla kuivahiiva lämpöiseen
(hieman käsiä kuumottavaan veteen)
Lisää suola ja perunasoseaines ja anna turvota hetken.
Alusta jauhot ja öljy mukaan.
Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi
ja voitele se ja reunat vuuasta.
Kauli taikina niin että se riittää kaikille reunoillekkin ylös asti.
Sekoita jäähtyneen täytteen joukkoon loput juustot,
kananmunat ja maito.
Kaada täyte pohjan päälle ja päälimmäiseksi kevätsipulin varret
pieninä paloina.
225 asteessa uunissa ja puoli tuntia.
Oli kyllä maittava piiras,mutta tosi ruokaisa samalla.En ehkä vieraille tarjoisi vaan omalle porukalle ruuan asemesta.Maha tuli täyteen aika pienestä viipaleesta,jossa sallatia lisänä.