Ensimmäinen voileipäkakkuni911927.jpg
Tää kakku oli hieman rönsyilevä ulkonäöltään,mutta aivan uskomattoman hyvää maultaan.
Tein suoraan ohjeen mukaan joka oli otettu Ei makeaa mahan täydeltä blogista.

Tämä kakku riittää noin 15 hengelle ja sen hinnaksi tulee n. 14e.

Tarvikkeet:

1 Iso paahtoleipä

Maitokastike:
5 dl punaista maitoa
2 rkl voita
3/4 dl vehnäjauhoja

75-100g voita

Täyte 1:
1/3 maitokastiketta
2-3 munaa
suolaa

Täyte 2:
1/3 maitokastiketta
200g palvikinkkua kuutioituna
(suolaa)

Täyte 3:
1/3 maitokastiketta
1 tuubi kinkkupasteijaa
(suolaa)

n. 1½ dl lihalientä
2-3 suolakurkkua

Koristelu:

3/4 pkt Koskenlaskija sulatejuustoa(paprika) + 1 dl maitoa
n. 200g ohuita kinkkusiivuja
1 nippu persiljaa
kurkkua
tomaattia
viinirypäleitä

Aloita maitokastikeessta. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähitellen ja keitä 5-10 min. Anna jäähtyä. Pehmitä voita hiukan ja lisää se jäähtyneeseen maitokastikkeeseen. Ja kastike 3 osaan. Yhdessä voi olla pikkasen enempi, lisää siihen keitetyt ja hiennonnetut munat. Mausta tarvittaessa suollalla. Lisää toiseen täytteeseen kuutioitu kinkku ja kolmanteen kinkkupasteija. Mausta tarvittaessa.

Leikkaa terävällä veitsellä reunat pois paahtoleivistä. Leikkaa hyvin ohuesti. Yksi kerros muodostuu kolmesta ja puolesta leivästä. Asettele seuraava kerros aina niin, että väli ei tule samaan kohtaan. Näin pystyt helpommin siirtämään kakkua tekovaiheessa ja se ei mene "palasiksi".

Aseta leivinpaperi tai voipaperi työalustalle. Kostuta leipiä lihaliemellä pullasutia apuna käyttäen sitä mukaa, kun kakku etenee. Kostuta kevyesti. Tämän kokoisen kakun kostuttamiseen riittää n. 1½dl lihalientä. Muista jäähdyttää neste!

Lado esimmäisen kerroksen leivät tasaisesti alustalle, kostuta ja levitä ensimmäiseen väliin kinkkutäyte. Ripottele jokaiseen väliin suolakurkkukuutioita. Lado uusi kerros leipiä ja sitten munatäyte + suolakurkut. Seuraavana kinkkupasteija ja neljänteen vielä munatäyte. Painele päällimmäisen kerroksen leivät tasaisesti päälle ja kostuta. Kääri tiukasti leivinpaperiin ja laita jääkaappiin mehustumaan seuraavaan päivään. Käännä voileipäkakku välillä niin kostuu tasaisesti.

Lämmitä kuorrutuksen maito kattilassa ja lisää siihen paloiteltu koskenlaskijajuusto. Sekoita seos tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken. Levitä lastalla kakun pintaan. Jos kuorrute on liian paksua lisää maitoa. Koristele haluamallasi tavalla. Kakun sivuille voit halutessasi laittaa myös juustoraastetta tai kinkkurouhetta. Täytteitä jää yleensä pikkasen yli, mutta niitä voi maistella paahtoleivät kantapalojen päällä... =)

Kalakakuksi tämä kakku muuntautuu vaihtamalla kinkun tilalle kylmäsavulohen ja kinkkupasteijan tilalle savusiika. Lisäksi päälle tilliä, sitruunaa, lohta, katkarapuja jne.