Mimmin ohjeen mukaan tehtynä:

1261256150_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

200 g rasvaa

250 g sokeria

3 munaa

2 dl kermamaitoa

4½ dl vehnäjauhoja

½ tl soodaa

½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 tl kanelia

½ tl muskottia ( tai hieman vähemmän, jos et niin tykkää muskotin mausta, laita kuitenkin vähän!)

3 rkl tummaa kaakaota

1 tl vanilliinisokeria

1 dl jauhettuja manteleita ( en laita koskaan, jauhomäärää ei tarvitse silti lisätä)

- vatkaa kakun rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen kaikkia ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi

- paista kakku kypsäksi ja jäähdytä. 150-170 astetta ja noin tunti


Arabialaisen maustekakun kuorrutus:

50 g rasvaa

1 keltuainen

6 dl siivilöityä tomusokeria

2½ rkl tummaa kaakaota

1½ tl kanelia

noin 2 rkl kuumaa kahvia

- kuorrutuksen valmistaminen: vaahdota rasva, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi.

- levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja koristele kakku vielä esim. rouhitulla suklaalla tai suklaaströsseleillä tms...

Itse en kuorrutusta vielä tehnyt vaan vasta maanantaina .