Mimmin ohjeen mukaan tehtynä:
200 g rasvaa
250 g sokeria
3 munaa
2 dl kermamaitoa
4½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl muskottia ( tai hieman vähemmän, jos et niin tykkää muskotin mausta, laita kuitenkin vähän!)
3 rkl tummaa kaakaota
1 tl vanilliinisokeria
1 dl jauhettuja manteleita ( en laita koskaan, jauhomäärää ei tarvitse silti lisätä)
- vatkaa kakun rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen kaikkia ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi
- paista kakku kypsäksi ja jäähdytä. 150-170 astetta ja noin tunti
Arabialaisen maustekakun kuorrutus:
50 g rasvaa
1 keltuainen
6 dl siivilöityä tomusokeria
2½ rkl tummaa kaakaota
1½ tl kanelia
noin 2 rkl kuumaa kahvia
- kuorrutuksen valmistaminen: vaahdota rasva, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi.
- levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja koristele kakku vielä esim. rouhitulla suklaalla tai suklaaströsseleillä tms...
Itse en kuorrutusta vielä tehnyt vaan vasta maanantaina .
Kommentit