1238942582_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perjantaina tein 4dl pizzapohja taikinan ja jaoin sen kolmeen osaan.Yhen osan laitoin pakkaseen varalle ja kahdesta tein kaks pellillistä pizzaa.

Tänään alko kuiteski mieli tekemään leipää,niin otin pohjan sulaan ja annoin kohota.Kaulin pellin kokoiseks ja päälle sudin seoksen joka koostui oliiviöljystä,valkosipulirouheesta ja timjamista.Annoin kohota vielä levynäkin hieman.Päälle ripottelin isorakeista merisuolaa.(noin puoli desiä öljyä,rkl valkosipulia ja tl timjamia)

Paistoin 225 asteessa ja keskivaiheella uunia.(folion päällä)Kyllä oli ihanan rapeeta ja kaikille kelpas.Loppu jopa kesken.

Olen aikaisemminkin maininnut,mutta olen huomannut,että pizzapohjasta tulee paljon parempaa,kun tekee sen vaikka aamulla,kun tietää illalla paistavansa.En laita jauhojakaan niin paljoa.Sen verran,että saan puulastalla sekoitettua.En vaivaa ollenkaan.Sitten vaan muovipussiin ja jääkaappiin odottaan.Ja hiivan määrä on paljon pienenpi,kun monesti lukemissani ohjeissa.Esim:nyt laitoin puolikkaan pussin kuivahiivasta(lidlin 7g pussi)

Eikös pizzerioissakin ole valmiina taikinat odottamassa tilaajia?