Nyt alkoi täälläkin koululaisilla hiihtoloma ja saa kaivella isommat kattilat esille,kun ruokaa laittaa.Silmänisku.Tämäkin ohje on suuri ja voi huoletta puolittaa,jos ei ole ruokapöydässä kasvavia teinejä,eikä halua montaa päivää samaa ruokaa syödä.

2 pkt kevyt nakkeja
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
5rkl voita tai margariinia
5 rkl vehnäjauhoja
n.8 dl vettä
0,5 tuubia tomaattipyreetä
rkl sinappia
soijakastiketta
mustapippuria
lihaliemikuutiopaprikajauhetta ja cajunmaustetta

2 maustekurkkua kuutioituna
2 dl ruokakermaa

Pilko nakit. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista nakit kevyesti voissa tai margariinissa pannulla.
Lisää hienonnetut sipulit ja ruskista vielä hetki. Siirrä nakki-sipuliseos syrjään pannulta.
Lisää pannulle tarvittaessa voita tai margariinia ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
Ruskista, kunnes jauhot saavat vähän väriä. Lisää vesi,ruokakerma,mausteet ja tomaattipyree ja sekoita kastike tasaiseksi.
Keitä kastiketta 10 minuuttia. Lisää nakki-sipuliseos ja mausta maun mukaan.
Lisää lopuksi suolakurkut. Kuumenna kiehuvaksi. Meillä tätä syötiin perunaporkkanamuusin ja salaatin kanssa.