Täytyy kyllä sanoa heti alkuun, että on kyllä huono kuva, kun risotto näytää kuivalta, jota se ei todellakaan ollut.Vaan ihanan pehmeää, valuvaa nams.

1290378824_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

risotto:

8,5-9dl kasvislientä (keitä vesi ja sulata sinne yksi kasvisliemikuutio)
1,5 dl arborio-riisiä
1 dl valkoviiniä
oliiviöljyä
voita
2 shalottisipulia
1 sellerinvarsi

parmesaania raastettuna

suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmista kasvisliemi ja raasta vielä parmesaanikin valmiiksi.Laita kattilaan sipuli- ja sellerisilppu. Kuullota sipuli ja selleri pehmeiksi, mutta älä ruskista niitä.
Lisää riisi kattilaan ja sekoita. Anna riisin imeä rasvaa itseensä muutama minuutti.
Kaada sitten kattilaan valkoviini, sekoita ja anna viinin haihtua. Pidä kasvisliemi ja kauha koko ajan lähellä,
jotta voit heti viinin haihduttua alkaa lisätä lientä riisiin.

Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan,kunnes kaikki liemi on käytetty.Riisistä ei tartte tulla ihan pehmeetä mössöä vaan purupintaa saa olla.Kun riisi on kypsää lisää parmesanraaste ja risotto on valmis.

Täytin kinkkusiivut aurajuustolla ja lämmitin lisäksi.

Tällä risotto ohjeella oon tehny risotot iät ja ajat ja tän löysin joskus netistä.Jos on sun sivuilta niin vinkkaa niin laitan merkinnän.