Tänään syötiin lasagnea pitkästä aikaa,mutta tein vaan yhen kastikkeen,niinkuin nykysin melki aina.
Ihan yhtä hyvää on,mutta huomattavasti nopeampaa ja helpompaa tehdä.

1248892279_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

tähän lasagneen käytin:
12 lasagnelevyä
400g jauhelihaa
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
500g tomaattimurskaa
2,5dl vettä
1 lihaliemikuutio
8dl maitoa
200g juustoraastetta
mausteina käytin kuivattua basilikaa,mustapippuria,suolatonta lihamaustetta ja rouhettua pihvimaustetta.
Kaksi viimeisintä oli semmosia mausteita maustepörssistä,joita kokeilin ekaa kertaa.

Paistoin jauhelihan ja sipulit.Lisäsin kaikki muut aineet,paitsi maidon ja juustoraasteen.
Annoin porista vajaan kymmenen minuuttia ja lisäsin maidon ja kuumensin seoksen.
En suurustanut millään,mutta halutessaan niin voi tehdä.Kannattaa maistaa kastiketta vielä maidon lisäämisen jälkeen.
Itse ainakin lisäsin mausteita roimasti lisää.
Vuokaan kerroksittain kastiketta,juustoraastetta ja lasagnelevyjä.Päälimmäiseksi kastike ja juustoraaste.
Uunissa 175 asteessa vajaa tunti.

Lisänä salaattia,jossa käytin ekaa kertaa pinjansiemeniä.Hyviä oli ja ei semmosia kovia mitä kuvittelin.